6 tips til at pifte dit køkken lidt op

Køkkenet er et vigtigt rum i huset. Det er der, hvor vi laver alle vores måltider - og for mange familier er køkkenet også et samlingspunkt. Faktisk siges det, at det kan have betydning for din kærlighed for madlavning. Altså at du har større tendens til at lave mere mad, hvis det er i et køkken, du kan lide. Derfor er det vigtigt, at du husker at prioritere det, og sørger for at det er indbydende, og at du kan lide at være der.

Det skal både være indrettet i din stil, men også have alle de ting du behøver. Men bare rolig! Ønsker du at gøre dit køkken lidt lækrere, så behøver du altså ikke at renovere dit køkken fuldstændigt og tømme din bankkonto. Med disse 6 simple tips, kan du nemt pifte dit køkken lidt op:

Få atmosfæren til at føles som en bar med lækre barstole

Barstole skiller sig ud ved at være højere end normale stole. De er perfekte når du skal spise, drikke, eller blot hænge ud i køkkenet til en god snak. En god snak er nemlig lige netop hvad barstole inviterer til, og de signalerer, at rummet skal bruges til andet end det nødvendige.

Barstole kan næsten give en følelse af at befinde sig på en bar, lounge eller restaurant, og det er en nem måde at få køkkenet til at synes lidt ekstra luksuriøs på. Find lækre barstole fra Audo Copenhagen lige her - på linket - og find det design, der passer bedst ind i dit køkken.

Dekorer med flotte billeder

En væg uden billeder er en nøgen væg. Billeder og malerier på væggene er den perfekte måde at være kreativ på og udtrykke sin stil. Skal det være et minimalistisk og enkelt rum eller farverigt med glade farver? Det vi har hængende på væggen har stor betydning for det generelle indtryk af rummet, samt stemningen. Det giver også rummets gæster nogle spændende detaljer at kigge på!

Til kaffeelskeren: lav en kaffe station

Et lille hjørne i køkkenet, vil kunne lave den hyggeligste lille kaffe station - næsten som en cafe! Det gør det lidt sjovere at lave kaffe, gør det nemmere i de søvnige morgener, og pynter pænt i køkkenet. Det kræver ikke meget: Sæt din kaffemaskine i hjørnet, suppler med dine kaffekapsler eller dit kaffekrus i dekorative beholdere, sæt dine yndlings kaffekop ud, og suppler eventuelt med de andre ingredienser, du bruger i kaffen - f.eks. sirup i små, søde beholdere med flotte etiketter.

En sød lille kaffe station giver også dine besøgende større lyst til en kop kaffe, når de besøger dig.

Til vinelskeren: anskaf dig et vinkøleskab

Hvis du er vinelsker eller vinentusiast, hvorfor så ikke anskaffe dig et lille vinkøleskab til din vin? Sæt dine vine frem til skue og se dem pynte i køkkenet - samtidig med, at det giver dig plads til flere vine og du sikrer den helt rigtige opbevaring og de bedste betingelser for dine vine. Du kan både få små og store vinkøleskabe, så de passer ind, uanset hvilken størrelse køkken du har. Der findes også mange andre køleskabe - som for eksempel et barkøleskab og meget mere.

Gør din friske frugt synlig

Har du frisk frugt liggende, så hvorfor ikke gøre det en del af dekorationen? Citroner, æbler, pærer, appelsiner - alt det der bliver spist i hjemmet. I stedet for at have det liggende gemt væk i poser, så sæt det frem på køkkenbordet i din favorit skål. Det både pynter og ser appetitligt ud med de flotte farver, og kan hjælpe med at få alle i hjemmet til at spise et enkelt stykke frugt mere - eller to.

Sidst men ikke mindst: Lav en hovedrengøring

Det sidste men vigtige trin, når du vil give dit køkken en opfrisker, er hovedrengøring! Et pænt og rent køkken er indbydende og giver køkkenet et helt andet udtryk. Du kan indrette dit køkken på mange forskellige måder og købe diverse til din indretning, men er der rodet og beskidt, vil det overskygge alt. Derudover er det også ekstra vigtigt, at der er rent lige præcis i køkkenet, da det er det rum, hvor vi tilbereder vores mad. 

Ryd ud i skabe og skuffer, rengør ovn og køleskab, tør alle overflader af, vask gulvet og se dit køkken se ud som nyt. En opløftning af dit køkken er den oplagte mulighed for en hovedrengøring: En frisk start på dit køkken!

 

Menu
Top