Køleskabskøb på et budget: Dine muligheder og hvad du skal være opmærksom på

Køleskabe er en uundværlig genstand i køkkenet. De holder dine madvarer friske og kolde, og mange madvarer kan ikke klare sig uden et køleskab. Ligesom de fleste andre ting, så er der forskel på kvaliteten af køleskabe. Et godt køleskab i god kvalitet har bedre isolering, mere præcise temperaturregulering og længere levetid.

Derudover kan man i dag få køleskabe med forskellige, smarte funktioner. Et dårligt køleskab kan have alle de omvendte egenskaber og samtidig risikere nedbrud. Det kan derfor godt betale sig at investere i et rigtig godt køleskab - især fordi et køleskab er noget, vi ofte har i rigtig mange år!

Har du brug for et nyt og godt køleskab, eller har du lagt øjnene på drømmekøleskabet, som du bare må eje? Men kommer økonomien og budgettet i vejen og spænder ben for dig? Bare rolig, der er nogle smarte tips, der gør, at du kan få råd til dit køleskab lidt hurtigere uanset hvad. Vælg den der passer bedst til dig:

Spar flittigt op

Dette er uden tvivl det mest ansvarlige og smarteste at gøre. Lav et på budget for, hvor mange penge du kan sætte af hver måned for at få råd til et nyt køleskab så hurtigt som muligt. At købe noget for sine egne, hårdt optjente penge, giver en følelse af tilfredshed og god samvittighed. Kunsten at kunne spare op er derudover en god egenskab at have med i livet og brugbart til fremtidige køb eller uforudsete udgifter.

Sælg ud af dine gamle ting

En måde at få opsparingsprocessen til at gå lidt hurtigere på er ved at sælge ud af de ting, du ikke har brug for mere. Derudover kan nye mennesker få glæde af det, uden at de behøver at gå ud og købe nyt. På den måde kan du både tjene lidt ekstra penge, og samtidig gøre noget godt for klimaet. Det kan være alle slags genstande, du ikke bruger mere - som for eksempel tøj, ting til hjemmet, kæledyrsudstyr, bøger, dvd’er, spil og meget andet.

Du vil blive overrasket over, hvor mange ting, du faktisk kan få penge for. Der findes mange steder, hvor du kan sælge dine ting: for eksempel Facebook Marketplace, Trendsales, DBA og meget andet. Sætter du dine ting til salg flere forskellige steder på en gang, så øger du chancen for salg. Husk dog at slette annoncerne så snart det er blevet solgt!

En ekstra indtægtskilde

Selvom det kan være hårdt, så er det måske værd at finde en ekstra indtægtskilde udover dit nuværende job eller skole. Det kan for eksempel være et deltidsjob, tilbydelse af ydelser i dit nærområde (hundeluftning, børnepasning m.m.), freelance arbejde, eller ting du kan lave online for at tjene en ekstra skilling eller to. På den måde kan du hurtigere få råd til dit nye køleskab, og du kan derefter enten vælge at sige op eller fortsætte.

Kviklån

Har du ikke tid til en ekstra indtægtskilde, kan du ikke vente på at købe dit nye køleskab, og skal du bruge ekstra penge på kontoen hurtigt, så kan du tage et kviklån. På linket kan du finde et stort udvalg af kviklån, hvor du kan sammenligne og finde det bedste kviklån for dig. Det er til dig, der gerne vil låne penge, men ikke gider at gå ud og spørge venner, bekendte eller familiemedlemmer om penge.

På den måde undgår du også at involvere penge ind i dine relationer. Et kviklån er kendt for at være en af de nemmeste og hurtigste måder at tage et lån på, samtidig med, at låne beløbet ofte ikke vil være særlig højt og derfor passer meget godt til et nyt køleskab.

Du skal dog være opmærksom på, at der ved kviklån skal betales renter, og at de til tider kan være høje. Læs det hele godt igennem før du laver dit kviklån!

Forbrugslån

Forbrugslån er ligesom kviklån et slags lån, du kan tage for at få råd til dit nye køleskab. Der er dog nogle forskelle på de to typer lån. Et forbrugslån er typisk et større lån med længere tilbagebetalingstid. Lånebeløbet for forbrugslån er ofte over 10.000, hvor det hos kviklån ofte er under. Derfor vælger mange et forbrugslån, hvis de skal have større eller flere ting - måske du også står og vil købe noget andet oveni, så kan du nemlig tage et samlet lån.

Afbetaling

Hvis der er mulighed for at betale dit køleskab på afbetaling, så er dette også en mulighed. Afbetaling er en betalingsmetode, hvor du i stedet for at betale den fulde pris med det samme, eksempelvis kan dele beløbet op og betale lidt hver måned, kvartalsvis eller andet - samtidig med at du kan nyde dit nye køleskab i mens. Afbetaling fungerer bedre for manges budget, da de derfor ikke behøver at have det største kapital på en gang, men løbende kan betale - eksempelvis i takt med, at de får løn.

Menu
Top